Belépés
A paszulya szára…
Az indiánok legősibb eledele: a bab

Amerikából származik, népies neve paszuly. A hüvelyesek közé tartozó élelmiszernövény, magvai ásványi anyagokat és nagy mennyiségű fehérjét tartalmaznak.


Megkülönböztetünk bokor- és karósbabfajtákat. Felhasználása szerint száraz és zöld hüvelyéért termesztett babot különböztetünk meg. Helyre vetjük. Zöldfogyasztásra ak...
Nyári bableves
Hozzávalók (4 személyre):

40 dkg fejteni való bab (20 dkg tisztított), 20 dkg zöld hüvelyű bab, 15 dkg sárgarépa, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis babérlevél, 4-5 szál friss vagy negyed kávéskanál szárított borsikafű, só, bors, 2 dl tejföl, 1 ek. rizsliszt,, citromlé, 4-5 szál petrezselyem.

1. A babot kifejtjük, szűrőtálban leöblítjük. A zöldbabot ...
Tejfölös fejtettbab-leves
Hozzávalók (4 személyre):

40 dkg fejteni való tarkabab (kifejtve kb. 25 dkg), negyed fej zeller a zöldjével, egy csomó zsenge leveszöldség (sárgarépa és petrezselyemgyökér vegyesen), 1 kisebb vöröshagyma fele, 1-2 gerezd fokhagyma, só, 1-1 mokkáskanál őrölt fekete bors és csípős paprikakrém, 3 ek. olaj, 1 csapott ek. finomliszt, 1 mokkáskanál különleges pirospaprika, 1-...
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
Csuka receptek
...

Hideg csuka
Hozzávalók:
Főtt csuka 600 g

francia saláta 500 g

tojás 2 db

halaszpik 300 g

petrezselvemzöldje 4 csomó

lazac 20 g

tartármártás 5 dl.

10 adag.

Elkészítés:
A főzőlevében tárolt főtt csukafilét lesózzuk, bőrét lehúzzuk, éles késsel, fűrészelő mozdulatokkal fe...
csirke,kacsa marha ételek
EGYÉB CSIRKEÉTELEK

CSIRKEROLÁD
Hozzávalók: 2 adagnyi maradék csirkepaprikás levével együtt, 1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 1 dl sűrű tejföl, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojássárga.



A csirkepaprikást leszűröm és kicsontozom, majd nagyon apróra vágom vagy ledarálom. Összekeverem a saját mártásával, a tejföllel, a reszelt sajttal. ...
Főzelékek
...
Főzelékek


Babfőzelék

Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve

Hozzávalók: 30 deka fehér vagy tarkabab, 8 deka zsír, 6 deka liszt, 3 deka finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 deci tejföl, kevés pirospaprika, evőkanálnyi ecet, só.

A babot előző este, miután kiválogattuk, bő vízben beáztatjuk, ezáltal ...
x
...-





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


{{{Törölt hozzászólás!}}}
Klári Bartal küldte a TVN.hu-n
.
*Nagy szalonnahatározó***
** **
*Együk vagy főzzünk vele? Nyersen, füstölve vagy főtten? Melyik mire jó?** *
*Nagy szalonnahatározónk segít eligazodni a zsírrétegek között, és az is
kiderül, ...
Bab titkai
A bab vetése, gondozása

Alapban kétfajta babról beszélünk. Bokorbabról és futóról. A bokorbabot általában zölden szedjük le, és azonnal el kell fogyasztani, vagy tartósítani. Mondom általában, mert kivételek vannak. A futóbabot leszedés után általában még szárítjuk, kifejtjük, és így tároljuk, készítjük el. Általában. Mert kivételek itt is vannak. Pl. a kínai méteres hüv...
4. ARABKONYHA FOLYTATÁS
Boros kacsasült

Hozzávalók:

1 pecsenyekacsa,
3 dl fehér bor,
1 evőkanál só,
1 mokkáskanál őrölt fehérbors,
5 dl húsleves (leveskockából is készülhet),
14 dkg vaj vagy étolaj.

A kacsát megsózzuk, és vajban vagy étolajban barnára pirítjuk. Meglocsoljuk a borral, ráöntjük a forró húslevest. A kacsát sütőben, időnként levével me...
1 
Címkék: ARABKONYHA FOLYTATÁS, EGYÉB CSIRKEÉTELEK, Túrós Lukács, Schuck Antal, Juhászné Szunyogh Mária, Klári Bartal, paszulya szára&#8230, indiánok legősibb, hüvelyesek közé, babot kifejtjük, csomó zsenge, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, főzőlevében tárolt, csirkepaprikást leszűröm, saját mártásával, reszelt sajttal, babot előző, zsírrétegek között, bokorbabot általában, futóbabot leszedés, kínai méteres, kacsát megsózzuk, forró húslevest, kacsát sütőben, gyorsfagyasztott, élelmiszernövény, szalonnahatározó, zöldfogyasztásra, karósbabfajtákat, csirkepaprikást, hozzávetőleges, arányeltolódás, különböztetünk, nagyságrenddel, csirkepaprikás, leveskockából, mozdulatokkal, felhasználása, pecsenyekacsa, szakácskönyve, táplálkozóké, leveszöldség, tartalmaznak, petrezselyem, pirospaprika, tartármártás, összekeverem, megszokásnak, kiválogattuk, csirkeételek, meglocsoljuk, zsírrétegek, szűrőtálban, bokorbabról,
© 2013 TVN.HU Kft.